De protestantse wijkgemeente van Zuidwest is vorig jaar begonnen met een Buurt-en-kerkhuis in de Shalomkerk. Op zaterdag 5 oktober tussen 14.00 – 17.00 uur vieren we de feestelijke officiële opening.

Alle bewoners van Bouwlust en Vrederust zijn welkom om de feestelijke opening van ons Buurt-en-kerkhuis Shalom bij te komen wonen, te proeven van allerlei hapjes, te genieten van de kraampjes en de grabbelton, te kijken in de rijdende winkelwagen en het gebouw. Kortom: om andere mensen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Doel is om activiteiten op te zetten met mensen die met armoede en eenzaamheid te maken hebben. Daarvan zijn er veel in Bouwlust, Vrederust en Morgenstond. Uitgangspunt daarbij is waar mensen in de buurt behoefte aan hebben en waar ze wat mee opschieten in hun leven. Vandaar dat we een Inloop, inloopspreekuur, Kies! sociale supermarkt (zelf boodschappen kiezen en zelf kiezen je dromen waar te maken), weggeefwinkel, goedkope kapper, naailessen en een moestuin organiseren. Mogelijk komen er nog huiswerkbegeleiding (samen met de bibliotheek) en vrouwenwerk (samen met de Stichting Yasmin) bij. Alles op verzoek van, met en voor bewoners.

5 oktober feestelijke opening Buurt-en-kerkhuis Shalom