Geef mensen weer geloof in zichzelf

Help ons, doe mee en geef het door aan je vrienden! De Sociale Kruidenier, een fantastisch project, zoekt op zeer korte termijn enthousiaste vrijwilligers, voor diverse taken.

Want dit najaar start Stek in Den Haag-Zuidwest, samen met de Voedselbank Haaglanden, de Sociale Kruidenier, een rijdende winkel voor klanten van de voedselbank. Op verschillende dagen in de week zal deze rijdende winkel op drie locaties in Loosduinen en Bouwlust en Vrederust – waaronder de Shalomkerk – een nieuw, uitgebreider pakket gaan aanbieden. Vanaf dat moment kiezen klanten zelf hun boodschappen uit, uit een ruim aanbod levensmiddelen. Tevens zetten zij hun talenten, kennis en ervaring in om hun eigen ambities te realiseren: onder meer scholing en (vrijwilligers)werk. Dit met ondersteuning van speciaal hiervoor toegeruste vrijwilligers.

De gemeente Den Haag, een aantal particuliere fondsen en de protestantse Diaconie Den Haag zijn zo enthousiast over de Sociale Kruidenier dat zij het project ruimhartig met een bijdrage ondersteunen. Een teken dat de geldgevers groot geloof hebben in de toegevoegde waarde van dit project! Het benodigde geld hiervoor is al binnen en als u dit leest heeft Stek de beoogde winkelwagen waarschijnlijk al gekocht.

Maar de verkregen financiële bijdragen zijn op zichzelf niet genoeg: het draait immers om mensen die minder kansen hebben. Daarom zijn Stek en de wijkdiaconie dringend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die mee willen helpen om, via het project Sociale Kruidenier, mensen (weer) geloof in zichzelf te geven. We zoeken vrijwilligers voor de taak van begeleider/coach, gastheer/gastvrouw/helper, winkelhelper en sociale media. Alle vrijwilligers die zich aanmelden, krijgen een speciaal op hun taak gerichte training.

Aanmelden, of meer informatie bij Kees Buist, , tel. 06 2040 1618, projectleider Kruidenier bij Stek.
Lees meer op: http://www.stekdenhaag.nl/Sociale-Kruidenier.html
en http://www.stekdenhaag.nl/vrijwilligers-vacaturebank