Kom Vandebankaf en word maatje van een Voedselbankcliënt

Zoek je vrijwilligerswerk en houd je wel van een uitdaging? Word maatje bij Vandebankaf en help cliënten van de Voedselbank één dagdeel per week bij vragen op praktisch en sociaal gebied. Soms onderzoek je of een cliënt in aanmerking komt voor toeslagen, een andere keer ga je met de cliënt mee naar een instantie. Soms zet je samen een financiële maandplanning op en een andere keer is luisteren en meedenken al voldoende.
vandebankafVeel cliënten en collega-organisaties weten ons te vinden. Zodoende is er een wachtlijst met cliënten ontstaan. Dat vonden we jammer omdat we cliënten juist zo snel mogelijk willen ondersteunen als ze eenmaal de stap hebben gezet om hulp te zoeken!
Er worden regelmatig introductietrainingen georganiseerd voor nieuwe maatjes. Daarin komen onderwerpen als schuldhulpverlening, sociale kaart van Den Haag en coachen & motiveren aan bod. Tijdens het traject ontmoet je andere vrijwilligers en wordt je professioneel begeleid. Je bent verzekerd en ontvangt een onkostenvergoeding. In het project wordt samengewerkt met de gemeente Den Haag.

Voor informatie en aanmelding, neem contact op met Annemieke Leidekker via 070-3181616 . Vandebankaf is een project van Stek – voor stad en kerk.