Over de Drempel zoekt nieuwe vrijwilligers

“Voor ons is elke cliënt er één, een uniek mens. Ik vind het een verrijking voor mezelf om deze mensen te ontmoeten, één-op-één relaties aan te gaan. Je hebt voor dit werk geduld nodig – en dat leer je ook in de loop der tijd. Je moet goed kunnen luisteren, geen oordeel hebben, van mensen houden en iedereen in zijn waarde laten.”
Vrijwilligers helpen – vaak vereenzaamde – mensen in vervuilde woningen. Deze houding, opstelling en vaardigheden zijn nodig om deze mensen te kunnen helpen hun eigen leefsituatie te verbeteren. In dit vrijwilligerswerk kun je jezelf en deze kwaliteiten verder ontwikkelen. Het vraagt om creatief denken en doen! Vertrouwen opbouwen is de basis van onsoverdedrempel werk.
Om dit werk goed te kunnen doen, krijg je als vrijwilliger begeleiding van professionele medewerkers van de GGD en van een coördinator van Stek, de twee partners in dit project.
We organiseren trainingen, bijvoorbeeld over motiverende gesprekstechniek en coachvaardigheden. En jaarlijks is er een gezamenlijk uitje met de medewerkers en een Kerstetentje met cliënten.
Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij Over de Drempel? Neem dan contact op met:
Jan Grotendorst telefoon 070 318 16 16 W
www.stekdenhaag.nl/overdedrempel