Vrijwilliger gezocht voor sociaal spreekuur

Vanwege het vertrek van twee vrijwilligers zoekt het Diaconaal opbouwwerk Kerken Den Haag Zuidwest (Bouwlust, Vrederust, Morgenstond, Leyenburg, Loosduinen) vrijwilligers voor het sociaal spreekuur. Ben jij degene die:

*        wat hebt met mensen in de knel;
*        het leuk vindt om met computer en telefoon te werken;
*        maatschappelijk geïnteresseerd bent;
*        houdt van “puzzelen” met praktische vragen of formulieren;
*        minimaal MBO-4 werk- en denkniveau hebt?

Dan is vrijwilligerswerk in het sociaal spreekuur misschien iets voor jou!

Wat is et sociaal spreekuur?
In het najaar 2015 is in Zuidwest het sociaal spreekuur van start gegaan. Dat doen we op de voedselbank-uitdeelpunten. En ook voor andere bewoners die daar behoefte aan hebben. We gaan daar waar de mensen zijn die het nodig hebben. Dat betekent: luisteren naar hun verhaal, helpen de hulpvraag te formuleren, bij meerdere hulpvragen een volgorde daarin aanbrengen, nagaan welke instanties al benaderd zijn, zoeken naar wat iemand zelf kan doen. Dat betekent vervolgens: een formulier invullen, schulden op een rijtje zetten, fondsen aanvragen, meedenken over een verblijfsstatus, een professionele hulpverlener zoeken, etc. Kortom: een laagdrempelige voorziening waar je zo terecht kan.

Werktijden. Donderdag van 12.15 – 14.00 of van 14.15 – 16.00 uur en verder in overleg.

Begeleiding en training.
Je werkt in een prima sfeer met leuke en betrokken andere vrijwilligers. Je wordt ingewerkt door zeer ervaren vrijwilligers en begeleid door de diaconaal opbouwwerker. Wanneer nodig kun je een beroep doen op de diaconaal werker.

Samen met je collega-vrijwilligers bepaal je welke trainingsbehoefte je hebt. De diaconaal werker organiseert die training. Ook zijn er (een paar keer per jaar) vergaderingen. Je onkosten worden vergoed. Ook is er een, leerzaam, uitstapje met de vrijwilligers.

Meer informatie of opgeven: Kees Buist, tel: 06 2040 1618, diaconaal opbouwwerker.