Ben jij de pionier met het talent om buurtbewoners te ondersteunen en te motiveren. Een inloopspreek of koffie-inloop op te zetten? De vrouw of man die mensen gastvrij ontvangt?

Samen met de protestantse wijkgemeente Zuidwest bouwt Stek aan een plek waar bewoners terecht kunnen voor een kop koffie, een praatje en meedoen aan interessante activiteiten: buurt- en kerkhuis Shalom.

We zijn in 2018 begonnen met elke twee maanden de gratis Pop-Up-Weggeefwinkel en elke donderdagochtend de Kies! sociale supermarkt. In 2019 komen er nieuwe activiteiten bij.
Zoals een Inloopspreekuur. Een spreekuur waar bewoners zonder afspraak terecht kunnen met bijvoorbeeld een moeilijke brief of onbegrijpelijk formulier of die moeite hebben het hoofd boven water te houden of die andere sociaal-maatschappelijke vragen hebben. En zoals een Koffie-inloop, waar bezoekers welkom zijn voor een praatje, koffie of thee of in een gezellige sfeer een spelletje kunnen doen of de krant lezen.

Daarvoor zoeken we :

Vrijwilligers Inloopspreekuur, die

• de onafhankelijkheid en eigen talenten van bewoners stimuleren bij het aanpakken van hun problemen;
  • hen ondersteunen waar zij het zelf (nog) niet kunnen.

Gastheren en –vrouwen, die

• Bezoekers gastvrij ontvangen met koffie en thee;
  • Bezoekers vertellen over de activiteiten van het buurt- en kerkhuis.

Begeleiding
Je werkt samen met andere vrijwilligers in een prima sfeer. Je leert nieuwe mensen en nieuwe situaties kennen. Een training kan deel uitmaken van het vrijwilligerswerk. Een ervaren projectleider is en blijft betrokken bij alle projecten. Er zijn vrijwilligersverzekeringen en reisvergoedingen. Je kunt je gaven gebruiken om er voor anderen te zijn. Gemiddeld kost het je 4 uur per week.

Werktijden: dinsdagochtend of dinsdagmiddag of donderdagochtend.

Meer informatie of opgeven: Kees Buist (projectleider): kbuist@stekdenhaag.nl

Vrijwilligers Inloopspreekuur gezocht